RGGF na promociji projekta DARLINGe – Danube Region Leading Geothermal Energy

Delegacija RGGF-a Tuzla učestvovala je na promociji međunarnodnog projakta DARLINGe, vezanog za promociju istraživanja, te mogućnosti efikasnijeg i većeg iskorištenja geotermalnih kapaciteta zemalja donjeg toka Dunava.

Projekaobuhvata područja južne Mađarske, sjeveroistočne Slovenije, sjeverne Hrvatske, sjeverne Srbije, zapadne Rumunije, te centralnog i sjevernog dijela Bosne i Hercegovine, kao i zapadnih dijelova RS-a, što čini ukupno 95 000 km2 površine obuhvaćene projektom.

Strateški partneri projekta su geološki zavodi pomenutih država, instituti, unievrziteti, državna ministarstva, lokalne zajednice i zainteresovane, specijalizovane firme koje se bave djelatnošću vezanom za istraživanje, eksploataciju i korištenje geotermalne energije.

Strateški partner ispred BiH su geološki zavodi F BiH i RS, a RGGF Tuzla je jedan od pozvanih pridruženih učesnika u projektu.

Više o samom projektu možete pronaći na: https://www.facebook.com/DARLINGe-Danube-Region-Leading-Geothermal-Energy-631651863709117/

You may also like...