Georudarijada, april 2022.

RGGF upućuje zahvalnost prijatelju projekta, kompaniji “BINGO” d.o.o Tuzla

Georudarijada predstavlja najveće edukativno – sportsko okupljanje studenata fakulteta rudarstva, geologije, geološkog inženjerstva, naftnog rudarstva, geodezije, metalurgije i srodnih studija iz regije i Evrope. Ova manifestacije se održava jednom godišnje.

Glavne aktivnosti Georudarijade su edukacija (izlaganje naučno – istraživačkih radova iz područja rudarstva, geologije, geološkog inženjerstva i naftnog rudarstva) i takmičenja najboljih studenata u znanju, te raznim sportskim disciplinama (nogomet, košarka, odbojka, rukomet, stolni tenis, šah, povlačenje konopca).

Georudarijada na taj način doprinosi razmjeni znanja i iskustava između studenata, univerziteta iz regije i Europe te stvaranju novih poznanstava i veza. Kroz sportska i akademska takmičenja, druženja i zabavu, Georudarijada gradi mrežu studenata koji će u budućnosti stečena prijateljstva proširiti i na međusobnu saradnju.

Studentima Rudarsko – geološko – građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, pripala je čast organizacije u 2019. godini (posljednje organizovanje prije pandemije virusa Covid-19), kada su studenti RGGF-a prvi puta uspjeli izboriti titulu sveukupnog pobjednika (najviše osvojenih bodova u svim disciplinama).

Ove godine organizator Georudarijade su kolege studenti sa Rudarskog fakulteta Prijedor, a ista će biti održana od 27.04 do 01.05.2022. godine u Bosni i Hercegovini u gradu Sunca – Trebinju.

Rudarska, geološka i naftna industrija u svijetu, pa tako i u Bosni i Hercegovni sve češće se susreće sa problemom ljudskih resursa. Stoga su mladi, talentirani, obrazovani, dinamični i umreženi akademski obrazovni građani veliko bogatstvo Bosne i Hercegovine, u koje je potrebno sistemski ulagati radi budućnosti regije.

Cilj je predstaviti RGGF, Univerzitet u Tuzli, gradove i rudarske sredine iz kojih studenti dolaze te kroz fer-plej sportsko i naučno takmičenje doprinijeti ovom događaju

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet cijeni sve prijatelje koji su dali svoju podršku u organizaciji puta i boravka studenata na Georudarijadi 2022. godina: Bingo Tuzla, Rudar Tuzla, GPP Banovići, Općina Banovići, Tehnograd company Tuzla, BLICKO Tuzla, Rudex Sarajevo, Eastern Mining Vareš i Univerzitet u Tuzli.

Izvor: www.rggf.untz.ba

You may also like...