Obezbjeđena finansijska sredstva na ime rekonstrukcije stolarije na objektu RGGF-a u sklopu projekata energetske efikasnosti

Nakon održane konferencije “Energetska efikasnost kao element održive tranzicije energetskog sektora” krajem 2019. godine, zadovoljstvo nam je obavijestiti studente i nastavno osoblje da su aktivnosti i susreti na ovoj konferenciji imale uspješan rezultat. Proteklih mjesec dana primili smo obavijest Vlade Tuzlanskog kantona o odobravanju finansijskih sredstava na ime rekonstrukcije stolarije objekta RGGF-a u iznosu od 60.000,00 KM i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice o odobravanju finansijskih sredstava u okviru projekata energetske efikasnosti u iznosu od 128.700,00 KM također na ime rekonstrukcije stolarije na objektu RGGF-a.

Ovim putem želimo iskazati srdačnu zahvalu Vladi Tuzlanskog kantona na čelu sa uvaženim premijerom gosp. Denijalom Tulumovićem, Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice na čelu sa uvaženim ministrom gosp. Elvirom Rožnjakovićem i Ministarstvu obrazovanja i nauke na čelu sa uvaženom ministricom gđom. Fahretom Brašnjić na iznalaženju pomenutih sredstava i upućivanja istih ovoj ustanovi na ime rekonstrukcije stolarije objekta RGGF-a. Rudarsko-geološko-građevinski fakultet je institucija koja gradi buduće inženjere koji će graditi našu zemlju i zbog toga nam je bilo izuzetno važno omogućiti im adekvatne prostorije za kvalitetnije izvođenje nastave. Zahvalni smo Vladi i Ministarstvu na prepoznavanju važnosti uloge institucije kao što je RGGF i investiranja u budućnost, znanje, struku i mladost koja će raditi sutra na izgradnji naše domovine.

“Smatramo da je ovo priznanje i nagrada koja na naljepši način obilježava 60. godina postojanja i rada Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji ove aktivnosti u svoje lično ime i u ime kolektiva RGGF-a.” – istakao je Dr. sci. Kemal Gutić, red. prof. i dekan RGGF-a.

You may also like...