Dobrodošli na RGGF – RIJEČ DEKANA

Poštovane kolegice i kolege studenti,

Pred nama je još jedna akademska godina kao i svi oni izazovi i ljepote koje period studiranja i učenja donosi. Sa nama su tu i ovogodišnji brucoši kojima kreće jedan novi period života koji se pamti zauvijek. Budimo tu za njih i pomozimo im dok postaju dio našeg kolektiva. Svjesni smo svi da ova godina neće biti laka, pred nama su nedaće koje COVID-19 sa sobom donosi, ali sjetimo se onih riječi mudrosti da na čovjeka padne samo onaj teret kojeg on može podnijeti ako odluči da postupa ispravno. Stoga bih pozvao da svi budemo ispravni i dobri u svojim namjerama kako bi zajednički uspjeli pobijediti svaki problem koji se nađe pred nama.

Ovo je vrijeme kada moramo učiti više, kada moramo istraživati više, kada moramo tražiti rješenja problema odmah, kada moramo biti strpljivi i iskreni. Dragi moji studenti, učite zbog znanja! Drage moje kolege, budite stručnjaci i pedagozi! Dragi naši poslodavci, razmišljajte dugoročno o našoj mladosti!

Sjetite se, mi smo struka koja gradi, bez koje se ne može. Sada krećemo sa izgradnjom jedne nove generacije mladih ljudi koji će sutra već graditi našu državu!

Želim svima sretnu i uspješnu akademsku 2020./2021. godinu, neka ovo bude godina napretka uprkos svemu.

Dr.sc. Kemal Gutić, red. prof.

DEKAN RGGF

You may also like...