Preminuo Dr.sc. Zijad Ibrišimović

tmp_14005-_20160524_0044482124855188

Danas je na ahiret preselio uvaženi profesor i dragi prijatelj dr. Zijad Ibrišimović, profesor Rudarsko geološko građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Većinu svoga životnog vijeka proveo je radeći na katedri za podzemnu eksploataciju, obrazujući generacije rudarskih inženjera.
Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak, kako za njegovu porodicu, tako i za sve nas koji smo ga poznavali ili imali priliku slušati njegova predavanja.

Kao čovjek koji je počeo svoj radni vijek u rudarskoj praksi na Rudniku Đurđevik ostao je upamćen kao predavač čija predavanja su bila satkana od odličnog teoretskog poznavanja materije i niza iskustava u praksi.

Njegov glasan govor, direktan i neposredan odnos sa sagovornikom i dobrota kojom je zračio, brzo su osvajali sagovornike i bili osnov za jake veze kojih se naš Zijo držao cijelog života. Iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama profesora Ibrišimovića.

Komemorativna sjednica održati će se u amfiteatru Rudarsko Geološko Građevinskog Fakulteta 26.05.2016. sa početkom u 9:30h. Sahrana i ispraćaj će se održati u 14h ispred Komemorativnog centra Tuzla. Ukop će biti na groblju Trnovac.

In Memoriam

1950. – 2016.

Prigodan tekst o profesoru poslao dr. Edin Delić

You may also like...