Društvo za geotehniku – obavještenje (GEO EXPO)

Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini, svake godine, u nekom od bosansko-hercegovačkih gradova organizira naučno-stručni skup pod nazivom GEO-EXPO, čija je osnovna tema geotehnika. Dosad je održano osam  naučno-stručnih skupova, čiji su učesnici, članovi Društva i gosti iz Bosne i Hercegovine, zemalja iz regije i inostranstva, imali priliku da prezentiraju svoje naučne i stručne radove i prisustvuju predavanjima pozivnih predavača svjetskog ranga, istaknutim članovima međunarodnih asocijacija za geotehniku,  geomehaniku  i klizišta. Ovogodišnji, deveti po redu, GEO-EXPO naučno-stručni skup ima regionalni karakter i podršku geotehničkih udruženja iz zemalja regiona.

U periodu od 23. do 25. oktobra, u Sarajevu u Hotelu Holiday, održati će se ReSyLAB & GEO-EXPO 2019 simpozij, sa dvije odvojene sesije, čije su teme: klizišta, kartiranje, geotehničko istraživanje i monitoring, okolišno inženjerstvo, podzemne konstrukcije, geotehnički hazardi i rizici, saobraćajna infrastruktura, temeljenje i deponije. Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini je član Jadransko-balkanske mreže o klizištima (ICL ABN) i ove godine je istovremeno i domaćin četvrtog po redu bijenalnog simpozija o klizištima (ReSyLAB). 

Više informacija o ReSyLAB & GEO-EXPO 2019 simpoziju je dostupno na linku: http://www.geotehnika.ba/ReSyLAB_&_GEO-EXPO_2019-BA.html

You may also like...