Završna konferencija porojekta DARLINGe – Danube Region Leading Geothermal Energy

Obavještavamo Vas da se Završna konferencija porojekta DARLINGe – Danube Region Leading Geothermal Energy održava 25. 09. 2019. g. u Budimpešti, Mađarska (Hotel Gellért, Budapest).

Dakle, radi se o međunarodnom projektu o geotermalnoj energiji, koji se sufinansira iz Dunavskog transnacionalnog programa. Menadžer projekta je Dr. Annamaria Nador sa Rudarskog i geološki instituta Mađarske, koji je vodeći partner u projektu. Projektne aktivnosti su fokusirane na 6 zemalja – Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Rumunija. Federalni zavod za geologiju – Sarajevo je jedan od 15 projektnih partnera (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/darlinge ).

Glavni cilj projekta je povećati održivo i energetski efikasno korištenje dubokih geotermalnih resursa u sektoru grijanja, dok su specifični ciljevi: 1) povećati udio kaskadnog (višefaznog) korištenja geotermalne energije, 2) uspostaviti prekogranično upravljanje geotermalnim rezervoarima i 3) unaprijediti institucionalne kapacitete i dijalog zainteresovanih strana radi podsticanja geotermalnog razvoja.

Učešće na Završnoj konferenciji je besplatno, s time da je obavezna registracija, koju je potrebno  izvršiti putem linka: https://darlinge2019.webnode.hu/

Rok za registraciju je 31. 08. 2019. god.

Troškovi putovanja i smještaja nisu obezbijeđeni iz projekta.

Preliminarna agenda Završne konferencije nalazi se u prilogu.

You may also like...