Novi uspjeh studenata RGGF-a – “Građevinijada” 2019.

Studenti Rudarsko – geološko – građevinskog fakulteta u Tuzli, učestvovali su na tradicionalnoj sportsko – edukativnoj studentskoj manifestaciji “Građevinijada”, koja se održala od 30.4. do 4.5.2019. godine. Na ovogodišnjoj 46. Gradevinijadi učešće je uzelo 19 tehničkih fakulteta (građevinarstva, arhitekture, geodezije) iz zemalja šire regije.
Takmičari su se u edukativnom dijelu takmičili iz sljedećih nauka: metalne konstrukcije, statika konstrukcija, betonske konstrukcije, hidrotehnika, menadžment i organizacija građenja, mehanika tla i fundiranje, saobraćajnice, te četiri predmeta iz geodezije. U sportu su odigrana fer takmičenja iz sljedećih disciplina: nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stoni tenis, šah i to u muškoj i ženskoj kategoriji.
Naši studenti su ostvarili zapažene rezultate u edukativnom/naučnom dijelu. Naime, osvojena su dva treća mjesta iz hidrotehnike i menadžmenta i organizacije građenja, te zlatno prvo mjesto iz metalnih konstrukcija.
Ukupni plasman naših studenata na takmičenju znanja je bilo treće mjesto od 19 fakulteta. Gledajući generalni plasman, u koji je ulazio uspjeh iz znanja i iz sporta, naš Fakultet je zauzeo odlično četvrto mjesto u konkurenciji od 19 fakulteta.

You may also like...