Obilježen jubilej RGGF-a

Povodom Dana Fakulteta 21.12.2018. godine „Obilježavanje jubileja RGGF-a“, uz prisustvo gostiju iz BiH i inostranstva, te mnogobrojnih privrednika promovisan je časopis „Glasnik RGGF-a“, te predstavljena Monografija povodom 45 godina rada Geološkog odsjeka, a u sklopu obilježavanja Dana Univerziteta.

Pored ovih jubileja obilježava se jubilej 60 godina od osnivanja Više tehničke rudarske škole, koja kasnije prerasta u Rudarski fakultet, kao i 55 godina izdavačke djelatnosti.

Obilježavanje ovog jubileja upriličen je uz bogat kulturni program Srednje muzičke škole Tuzla, u saradnji sa studentima RGGF-a.

Rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić istakla je doprinos RGGF-a u edukaciji i naučno-istraživačkom radu, te pohvalila ostvarene rezultate o formiranju novih studijskih programa II ciklusa studija. Poseban akcenat, uz čestitke za Dan Fakulteta i Dan rudara, apostrofirala je na uspjehu licenciranju tri studijska programa III ciklusa (Građevinarstvo, Geologija i Rudarstvo).

You may also like...