Poziv za obilježavanje Svjetskog dana zaštite na radu i Dana sjećanja na žrtve nesreća na radu

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Udruženjem „Atex“ Tuzla i ERASMUS+ Projektom K-FORCE organizuje obilježavanje Svjetskog dana zaštite na radu i Dana sjećanja na žrtve nesreća na radu.

Svake godine Svjetski dan zaštite na radu obilježava se uz određenu temu. Ove godine propraćen je kampanjom poboljšanja uslova rada mladih i okončanja iskorištavanja djece kao radne snage. Također, pokrenuta je kampanja upozorenja na problematiku opasnih materija, njihove proizvodnje, manipulacije i zbrinjavanja.

Obilježavanja dana zaštite na radu želi se podići svijest o važnosti pravilne primjene propisa i njihovog pridržavanja, upotrebe zaštitnih sredstava i sigurnih postupaka u svrhu smanjivanja rizika i broja ozljeda, profesionalnih bolesti i smrtnih slučajeva.

Pozivamo vas da svojim prisustvom date na značaju ovom danu, te da zajedno gradimo sigurnije i zdravije radno i životno okruženje.

Prigodna svečanost obilježavanja ovog značajnog datuma održaće se u amfiteatru Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Tuzla 26.4.2018. god. (četvrtak) u 12 h, a u nastavku (13:00 – 15:00 h) održat će se niz predavanja na temu „Opasne materije“ u sklopu ERASMUS+ K-FORCE projekta.

 

You may also like...