Studijska posjeta DTU (Tehnički univerzitet Danska, Kopenhagen) u okviru Erasmus+ K-Force Projekta

U okviru Erasmus+ K-Force projekta SMS (Mobility Strand) šeme razmjene nastavnog osoblja, u periodu od 12-23.03.2018. godine organizovan je Trening za nastavnike (Teaching Mobility) na DTU (Tehnički univerzitet Danska, Kopenhagen).

SMS mobilnost je ustanovljena s ciljem uspostavljanja saradnje između partnerskih institucija uključenih u Projekat. U Danskoj na DTU su boravili predavači iz pet partnerskih institucija – Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Banja Luka iz Bosne i Hercegovine, Univerziteta Novi Sad i Visoke tehničke škole iz Novog Sada iz Republike Srbije i Epoka Univerziteta (Tirana) iz Albanije. Predstavnik Univerziteta u Tuzli bila je doc.dr. Edisa Nukić (Rudarsko-geološko-građevinski fakultet).

Tokom boravka na DTU učesnici su bili u prilici prisustvovati nizu predavanja iz oblasti zaštite od požara i upravljanja rizicima, provoditi eksperimentalna istraživanja u specijaliziranim laboratorijama, te prezentirati vlastita istraživanja i iskustva u naučno-istraživačkom radu. Učesnici treninga su upoznati sa najboljom praksom u izvođenju nastave na Master studiju na DTU i najsavremenijim dostignućima u istraživanjima u području građevinarstva, protivpožarnog inženjerstva i upravljanja rizicima.

You may also like...