Novosti s portala energetika-net.com

U hlađenju i klimatizaciji nastupilo je doba velikih promjena

Sve stroži propisi u vezi s primjenom radnih tvari u cijelom svijetu donijeli su goleme promjene u rashladnu i klimatizacijsku tehniku. Koja je njihova svrha i što sve to znači za proizvođače, projektante, instalatere, održavatelje i vlasnike rashladnih i klimatizacijskih uređaja pojašnjava prof. em. Tonko Ćurko, dipl. ing., dugogodišnji profesor FSB-a i predsjednik HURKT-a.

Sve stroži propisi o energetskoj učinkovitosti i smanjenju potrošnje energije, ali i o zaštiti okoliša, posebice s obzirom na primjenu radnih tvari u rashladnoj tehnici, postavljaju sve složenije zahtjeve na projektiranje, izvođenje, pogon i održavanje sustava hlađenja, ventilacije i klimatizacije. No, jedno je sigurno, kvalitetnih i zanimljivih projekata širom Europe ne manjka.

 

6. forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji

4. – 5. listopada 2017.

Osijek, hotel ‘Osijek’,

Više informacija doznajte na sljedećim stranicama:

* preliminarni program

* prijava izlaganja

* prijava za sudjelovanje

* marketing

Više na www.em.com.hr

 

Niskougljična strategija nova je Energetska strategija do 2030.

Barem 50.000 novih radnih mjesta i pola milijarde eura ‘plusa’ zabilježila bi Hrvatska kada bi se doista okrenula niskougljičnom razvoju. Iz nove Niskougljične strategije trebalo bi derivirati energetsku strategiju, ali i neke druge strateške dokumente koji će na vrijeme usmjeriti državu prema niskougljičnom gospodarstvu.

 

CNG i LNG imaju odličnu perspektivu u prometnom sektoru Hrvatske

Ako bi se krenulo u razvoj CNG-ja i LNG-ja u Hrvatskoj, uz Nacionalni akcijski plan energetske učinkovitosti 2018. – 2030. godine, moglo bi se izgraditi 21 punionica po autocestama, županijskim središtima i većim gradovima.

 

© 2017 www.energetika-net.com

You may also like...